PVP SERVERLER | Usko Koxp| PvP Koxp| Server Tanıtımlari
1299Serverler.Forum.sT

Sitemize Üye Olarak Hizmetlerimizden En İyi Şekilde Yararlanabilirsiniz.

Clasic Batı Müziği Uyeoll10
PVP SERVERLER | Usko Koxp| PvP Koxp| Server Tanıtımlari
1299Serverler.Forum.sT

Sitemize Üye Olarak Hizmetlerimizden En İyi Şekilde Yararlanabilirsiniz.

Clasic Batı Müziği Uyeoll10
PVP SERVERLER | Usko Koxp| PvP Koxp| Server Tanıtımlari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Ko-Cuce, Ko Cuce, Server Tanıtım, Pvp Serverlar, Koxp, Koxp 1817, 1817 Koxp, Koxp TK, Probot, Patronus, HG Koxp, Fbml Kodları, Koxp 1818, Prokoxp, Soacs Hack
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Clasic Batı Müziği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Clasic Batı Müziği Empty
MesajKonu: Clasic Batı Müziği   Clasic Batı Müziği EmptyPtsi Ocak 25, 2010 11:01 pm

Klasik batı müziği, genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan, [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] net çizgilerle ayrılmış, [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kökenli ve ağırlıklı müzik türüdür. En önemli özelliği, çok sesli olmasıdır.









[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Belli başlı ilk [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bestelerin ortaya çıktığı (teksesli müzikten çoksesli müziğe geçilen) dönemdir. Müzik, kilise çevresinde gelişmiştir. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaygındır (özellikle [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]). Bunun yanısıra, basit çalgı toplulukları olan [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] için de müzikler yazılmıştır. Dönemin ünlü bestecileri [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'dur.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Dönem ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Barok stilin Rönesans stilinden farkı, daha süslü bir anlatıma sahip olmasıdır. Dönemin en ünlü çalgısı [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]. Klavsen neredeyse her müzik çeşidinde kullanılıyordu (çoğu zaman arkaplanda olmak üzere). Dönemde vokal müziğin yanı sıra [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] de gelişmiştir: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], bu dönemin iki yaygın orkestral beste türüdür. Dönemin ünlü bestecileri [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'dır.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Dönem ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Klasik stilin Barok stilden farkı, Klasik stildeki eserlerin Barok stildeki eserlerden daha sade olmasıdır. Barok dönemin kapanmasına yol açan şeylerden biri de [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] icadıdır. Klasik dönemde her orkestrada klavyeli çalgı bulundurma zorunluluğu kalkmış, piyano orkestraya katıldığı zaman da mutlaka solist görevi görür olmuştur. Dönemi seçkinleştiren bir başka şeyse [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaygınlaşmasıdır. Dönemin ünlü bestecileri [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'dir.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Dönem ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Müziğin kilise ve saray egemenliği altından çıkıp halka yayıldığı, kalıpların ve düzenin yıkılıp yerine daha özgür olan [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] geldiği dönemdir. Kendi içinde 3 döneme ayrılır:

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Dönem (20. yüzyıl ve günümüz) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Modern dönem içerisinde Romantizmi sürdürenler ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) olduğu gibi müziğin genel kimliğini değiştiren asıl Modern besteciler ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) kendilerine has bir stil geliştirmişlerdir. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] klasik müzikle cazı birleştiren besteciler arasında en ünlüsüdür. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] akımını başlatmıştır. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve öğrencileri [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ile [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] atonal müzik akımının yaratıcısı ve ilerleticisi olmuşlardır. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], ilkel çağların müzikleri ve metinlerini yeniden canlandırıp modernize etmiştir. Ayrıca Türkiye'de çoksesli müziğin başlaması da bu döneme rastlar ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) Günümüzde [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gibi besteciler de modern dönemi sürdürmektedirler.
Klasik Batı Müziği Çalgıları [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Yaylı çalgılar [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Yaylı çalgılar bir [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] en önemli öğesidir. Yayla sürtündüğünde titreşen tellerden oluşan tahta çalgılardır. Diğer bir adı da "keman ailesi"dir.

  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Yaylı çalgıların en küçüğüdür. Soprano ses verir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Kemandan biraz daha büyük, tınısı daha lirik bir çalgıdır. Alto ses verir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (Viyolonsel): Sesi insan sesine en yakın olan çalgı olarak da bilinir. Bir ucu yere dayanarak çalınır. Tenor ses verir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (veya sadece Bas): Yaylı çalgılar arasında en büyük olanıdır (Boyu bir insan boyuna ulaşır). Bas ses verir.

Avrupa'da yaylı çalgılar "telli çalgılar" olarak adlandırılır ve böylece bu aileye [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (harp) da eklenir. Arp, çok sayıda tele ve pedala sahip olan bir çalgıdır ve telleri parmakla çekilerek titreştirilir. Keman ailesinin üyeleri de buna benzeyen bir biçimde çalınmaya müsaittir ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]).
Üflemeli çalgılar [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


İçlerine üflenen nefes sayesinde titreşen çalgılardır. İki gruba ayrılırlar: Tahta üflemeliler ve Bakır üflemeliler. Bu gruplar çalgıların imal edildikleri maddeye göre ayrılmaz, çalışma stillerine göre ayrılır.

  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Bir tahta üflemelidir. 19. yüzyılda tahtadan imal edilirken günümüzde metalden imal edilmekte olan konser flütü (yanflüt), tatlı ve sakinleştirici bir ses çıkarır. Orkestralarda flütün yanısıra kısaca pikolo diye adlandırılan [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] de kullanılır. Pikolo, küçük anlamına gelir. Pikolo flüt, normal flütten daha kısadır ve daha ince ses çıkarır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Tek kamışlı tahta üflemelidir. 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. Hafif boğukça fakat parlak bir ses çıkarır. Orkestrada normal klarnetten daha kalın ses çıkaran [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] de kullanılır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: 20. yüzyıl klasik müzik eserlerinde yer alan (örneğin [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'in eserlerinde) tek kamışlı tahta üflemelidir. Bir klarinet alt-türü de denebilir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Çift kamışlı tahta üflemelidir. Barok dönemden beri orkestraların en popüler çalgılarındandır. Keskin ve acıklı bir sesi vardır. Orkestralarda obuanın yanısıra biraz daha kalın ses veren [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (İngiliz kornosu) da kullanılır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Çift kamışlı tahta üflemelidir. Gizemli ve kadifemsi bir sesi vardır. Orkestralarda fagotun yanısıra, normal fagottan bir [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha kalın ses çıkarabilen [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] da kullanılır.


  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Pistonlu bakır üflemelidir. Parlak ve coşkulu bir sesi vardır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Sürgülü bakır üflemelidir. Trompetten daha kalın ses çıkarır. Sesi biraz daha boğuktur.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Pek çok yerinden bükülmüş çok uzun bir borudan oluşur. Dairesel bir şekle, boğuk bir sese sahiptir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: En kalın sesli bakır üflemelidir. Kornonun daha büyüğü sayılabilir. Pistonludur.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]En ince ses çıkaran metal üflemeli çalgıdır.(1871)

Vurmalı çalgılar (Perküsyon) [[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]


Tokmak, [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] veya fırça gibi cisimlerle vurularak titreştirilen çalgılardır. Orkestranın en arkasında bulunurlar.

  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Küçük orkestra davullarıdır. Yarım küre biçimindedirler. Çıkaracakları nota, derileri gerilerek ayarlanabilir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: İki dairesel bakır levhadan oluşur, birbirlerine çarpılarak ses çıkartılır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Bir metal çubuğun üçgen şekli oluşturacak şekilde bükülmesiyle yapılır. Küçük bir sopayla vurularak kısa ama etkili bir çın sesi verir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: İspanyol kökenlidir. İki küçük tahta parçasından oluşur, bunların birbirine vurulmasıyla ses çıkarır.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Metalden yapılmış konik biçimli bir çalgıdır. İçinde yine metalden küçük bir tokmak asılıdır, çıngırak sallandıkça koninin iç yüzeyine çarparak ses verir.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Yuvarlak bir tahta kasnağın bir veya iki yanına deriden bir örtü geçirilerek yapılır ve parmak vuruşlarıyla çalınır. Her vuruşta, kasnaktaki ince pirinçten 4-8 çift küçük zil tınlar.
  • [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Dairesel bir metal gövdenin iki tarafına gerilmiş deriden ve bir derinin hemen altındaki gerili kirişlerden oluşur. Bagetle vurulduğunda deriler kirişlerle titreşir ve güçlü, keskin bir pat sesi çıkar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Clasic Batı Müziği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Rap Müziği
» Haftanın Müziği Anketi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PVP SERVERLER | Usko Koxp| PvP Koxp| Server Tanıtımlari :: Müzik Dünyası :: Yabancı Müzik-
Buraya geçin: